Presa

Smart Office
Inchide
Smart Office
Inchide
2015

Smart Office – C.E.O Cube

Creație notabilă a designerilor italieni Lella și Massimo Vignelli, C.E.O Cube definește cel mai bine spiritul și esența Poltrona Frau: piese de mobilier cu forme epurate, surprinse însă într-o expresie modernă. C.E.O Cube nu este doar un birou. Este o sinteză perfectă între materie și conceptul de eleganță în mediul de afaceri.

Atunci când divizăm sau ocupăm un spațiu de lucru, C.E.O Cube vine cu o propunere care îmbină geometria, materialele și pielea nobilă Pelle Frau cu lemnul și aliajele din aluminiu.

Biroul Desk are o structură asimetrică iar blatul, panoul principal și cele laterale sunt îmbrăcate în piele. Cablurile și conectica sunt discret ascunse într-un spațiu special creat, așa încât suprafața de lucru să fie permanent degajată.

Cubul, care susține o parte a biroului este, de asemenea, îmbrăcat în Pelle Frau și este prevăzut cu două sertare accesorizate și un al treilea securizat.

Contrastul dintre volumul cubului care poate pivota în jurul axului propriu și planul de lucru este cel care ne face să remarcăm designul unic și versatil al C.E.O Cube – o piesa de mobilier luxury ideală pentru zona managerială.

C.E.O Cube – Poltrona Frau este disponibil prin NOBILIS.

VIVA - Septembrie 2015
Publicatie

VIVA

Cele mai inspirate recomandări pentru interioare pline de stil
Inchide
Cele mai inspirate recomandări pentru interioare pline de stil
Inchide
2015

Cele mai inspirate recomandări pentru interioare pline de stil

Lustră Abatjour, Baxter, 4.250 lei, blbliotecă Carre II , Flamant, 8.100 lei, bibliotecă Baylor, Flamant, 18.300 lei, fotoliu George, Flamant, 5.100 lei, piedestal Blois, Eichholtz, 4.000 lei, toate prin Nobilis.

The One mai 2015The One iunie-iulie 2015The One august 2015
Publicatie

The One

Design cu atitudine la Nobilis
Inchide
Design cu atitudine la Nobilis
Inchide
2015

Design cu atitudine la Nobilis

Căutarea confortului și redarea acestuia prin forme minimaliste au fost mereu determinante pentru designerul italian Luca Nichetto.

Realizată pentru brandul Cassina, 380 La Mise este o serie compusă dintr-un fotoliu și o canapea în cazul cărora accentul cade pe țesături cu finisaje decorative, ce adaugă o notă prețioasă.

Măsuțele 381 Torei, cu baza din metal negru mat și blatul de lemn cu finisaje din frasin, nu fac altceva decât să completeze într-o notă modernă și ergonomică acest decor.

Descoperiți piesele în showroomul Nobilis din Promenada Mall.

HB mai-iunie 2015HB mai-iunie 2015 - Deco NewsHB iulie-august 2015HB iulie-august 2015 - Deco News
Publicatie

Harper's Bazaar

Decorul ideal pentru o cina Alfresco
Inchide
Decorul ideal pentru o cina Alfresco
Inchide
2015

Decorul ideal pentru o cină Alfresco

Te-ai întrebat cum poți să creezi un decor pentru cina perfectă cu ajutorul câtorva piese de mobilier, al unor accesorii discrete și al unui colț de grădină?

Poate fi extrem de simplu dacă demersul tău pornește de la lucruri frumoase!

Alege o masă supradimensionată din lemn de ulm cu aspect nefinisat, accesorii în tonuri pastel (vaze de flori, farfurii, tacâmuri sau obiecte argintate) sau țesături răcoroase din in și vei avea imaginea elegantă și plină de armonie a unei cine în care vizualul va pune întotdeauna în valoare spiritul cald și luminos al gazdelor.

Noile colecții dedicate decorării casei și grădinii te așteaptă acum în showroom-ul Nobilis din Promenada Mall.

Elle - mai 2015Elle - iunie 2015Elle - august 2015
Publicatie

Elle

2015

Cred în familie mai mult decât în orice

Ramona Ileana are o viaţă senină, doi copii superbi care o adoră, acelaşi soţ dintotdeauna şi pentru totdeauna şi un zâmbet care îi farmecã pe toţi ce din jur.

Pe lângă toate aceste izbânzi perene ale iubirii, faptul că ea este cea care a inventat nobilis, revoluţionând piaţa mobilierului şi a decoraţiunilor interioare de lux din ţara noastră, parcă nici nu mai pare atât de însemnat!

Tango: Au trecut mai bine de zece ani de când există Nobilis pe piaţa românească. Ce s-a schimbat în aceşti ani şi ce a rămas exact la fel ca la început în business?

Ramona Ileana: Nobilis este o poveste frumoasă. Sau mai mult decât o simplă poveste frumoasă. De ce spun asta? Pentru mine Nobilis înseamnă inspirație, pasiune, bucurie și o eleganță a obiectului care depășește orice trend de sezon în designul de interior. Este un proiect pe care l-am pornit cu dragoste și căruia i-am dedicat și nopți nedormite dar și întâlniri încântătoare și memorabile cu personalități icon din lumea designului a căror amprentă – de talent și inteligență - am admirat-o mai apoi în piesele de mobilier create de ei. E adevărat că este flatant să văd cum Nobilis a crescut în acești ani: show-room-ul actual din Promenada mall este atât de generos și... special încât oricine intră remarcă acest lucru. În fond, selecțiile de mobilier și accesorii dar și celelalte obiecte - lucrări de artă ca, de exemplu, La contrebasse, bronz aparținând sculptorului Etienne – sunt selectate de mine tocmai pentru a pune în valoare atmosfera specială, particulară a showroom-ului. Iar dacă nu s-a schimbat ceva de-a lungul anilor atunci un lucru sigur nu s-a schimbat: sensul pe care l-am dat fiecărei căutari și alegeri și unicitatea interioarelor care poartă semnătura Nobilis care este importator al brandurilor Poltrona Frau, Flamant, Eichholtz ș.a.

Tango: Dar în tine, ca femeie sensibilă, atentă la detalii - ce s-a schimbat în toţi aceşti ani?

Ramona Ileana: Cu siguranță m-am maturizat... dar cel mai prețios dar pe care l-am primit a fost acela de a deveni mamă – am doi băieți gemeni, foarte energici și curioși - David și Alexei - de care sunt(em) extrem de mândri și ale căror replici mă iau prin surprindere de cele mai multe ori, dar cu siguranță am rămas la fel de atentă la nou, la frumusețea și simplitatea stării de normalitate.

Tango: Cum a început povestea ta de om dedicat frumosului? Ce spuneai că vrei să fii când vei fi mare si cum erai în copilărie?

Ramona Ileana: Am fost mereu înconjurată de multă dragoste și mi se pare atât de firesc să ofer la rândul meu la fel de multă! Nu este deloc un efort în a fi cu și lângă cei dragi sau în a cuprinde cu mintea și sufletul lecții și principii din a căror valoare te poți hrăni o viață! Bunicii, părinții, și nu numai ei, mi-au dăruit în copilărie o parte din ceea ce am devenit eu astăzi ca om. Gândește-te doar: bunul simț, modestia, eleganța unei persoane, verticalitatea dar și sensibilitatea ei – sunt definitorii pentru oricine! Am crescut cu aceste noțiuni și indiferent dacă am fost sau nu răsfățată am știut că familia este unul dintre cele mai minunate cuvinte. În familie cred mai mult decât în orice. M-ai întrebat ce vroiam să mă fac când eram... mică. Aici am jonglat cu deciziile: balerină, profesoară, actriță – ca mai toți copiii, foarte indeciși la acea vârstă – dar am sfârșit prin a studia și a mă specializa în economie. Ceea ce este important de spus este că tot acest parcurs al meu mi-a fost un fel de... ceea ce atleții numesc - a sparring partner. Background-ul economic mi-a dat siguranța și susținerea pe care o am în afacere azi iar din feminitate, caracter și eleganță înclin să cred că mi-am făcut cele mai bune prietene!

Tango: Care a fost primul tău job? Dar primul business?

Ramona Ileana: Aș putea răspunde la aceste întrebări scurt, dar metaforic: călătoare. Nu pare a fi nici job(nici nu cred că există în nomenclatorul de meserii, meseria de călător... cu toate că multe persoane ar dori-o!) și nici nu este un business în sine. Pentru mine șansa de a călători încă din adolescență a fost prin excelență însăși metafora vieții: să am șansa să descopăr locuri și oameni noi, să caut, să cunosc, să evadez, să comunic a însemnat enorm, dincolo de orice pregătire universitară. Și azi a călători este pentru mine un act necesar și definitoriu! Așa, s-a născut și Nobilis – mai întâi a fost o idee apărută într-o călătorie... și apoi a devenit, în ani, ceea ce este astăzi: un concept de o eleganță și de o coerență aparte.

Tango: Te-a ajutat sau te-a încurcat în afaceri faptul că eşti o femeie tânără si frumoasă? Poti face business de la egal la egal cu bărbaţii cu care faci tranzactii?

Ramona Ileana: Sincer? M-au ajutat! În lumea în care mă mișc – o lume născută în frumos și pentru frumos – oamenii sunt absolut speciali și par a se selecta unii pe alții într-un mod natural! Arhitecții, designerii, furnizorii de mobilier cu care am parteneriate, consultanții, specialiștii în comunicare sau în marketing, clienții Nobilis – cu toții – sunt, cum spuneam, speciali. Îmi este ușor să dialoghez cu ei iar în ceea ce privește business-ul de la egal la egal, l-am privit întotdeauna ca pe un demers firesc. Nu sunt adepta noțiunii de inferioritate sau de umilință în afaceri ci doar a respectului mutual, a empatiei (intuiția feminină trebuie să aibă și ea un cuvânt în poveste, nu?) și a corectitudinii. Sună naiv? Deloc!

Tango: Au fost, vreodată, momente atât de grele, în care te-ai gândit să renunţi?

Ramona Ileana: Par fragilă, dar nu sunt genul de persoană care să abandoneze la jumătatea traseului.

Tango: Cum te-ai descurcat în perioada în care ai fost însărcinată şi apoi în primii ani ai copiilor? Cât de complicat a fost să faci faţă cu brio ambelor provocări?

Ramona Ileana: Perioada în care am fost însărcinată a fost una dintre cele mai frumoase. M-am considerat la fel de feminină și... sexy și m-am îmbrăcat aproape tot ca înainte de sarcină. Evident, nu am exagerat! Dar din când în când o pereche de stiletto nude și o rochiță baby doll din mătase nu-i așa că-ți dau un aer și mai radiant? Mai ales când știi și că vei avea doi băieței extraordinari, frumoși și sănătoși! A fost solicitantă perioada de după nașterea lui Alexei și a lui David, pentru că fiind doi (bănuiesc că fiecare mamă de gemeni are percepția aceasta), nu vroiam să greșesc. Am învățat însă repede și faptul că mama mea a fost lângă mine a contat enorm! Apoi a urmat perioada tati, mami and the nanny... iar acum deja suntem mari, cu personalități pe măsură și dorința de a face diving în piscină aproape în fiecare zi! Din fericire, în noua casă de la Snagov am avut grijă să existe o piscină pe măsura apetitului lor pentru înot!

Tango: Ce te învaţă copiii tăi?

Ramona Ileana: Fiecare minut petrecut cu ei face cât o lecție în sine: de iubire curată cum numai copiii știu să ofere, de veselie, de noi descoperiri și de provocări cu nenumăratele!

Tango: Dar tu ce îi înveţi în speranţa că vor fi fericiţi în lumea în care trăim?

Ramona Ileana: Să fie ei înșiși, să fie open minded, să iubească, să râdă...

Tango: Când oboseşti, unde şi cum te regăseşti?

Ramona Ileana: În familie, cu soțul meu și copiii.

Tango: Cum reuşeşti să ţii pasul cu vremurile, ce citeşti în continuare, ce studiezi?

Ramona Ileana: În ultimul timp am citit cărți biografice despre personalități din lumea filmului, din politică sau modă dar nu am renunțat nici un moment la beletristică (am mai mereu o carte strecurată în geantă! Încă nu sunt fana cărții electronice, îmi place pagina pe care o întorci cu mâna, să simți încă mirosul tipăriturii). Îmi plac filmele dar nu sunt o cinefilă înrăită, călătoresc și ador să fac noi descoperiri (de orașe, oameni, de spații de shopping inedit), mă documentez sau particip la diverse stagii legate de mobilier și designul de interior, în străinătate.

Tango: Care este cea mai frumoasă carte pe care ai citit-o vreodată şi ce ai învăţat din ea?

Ramona Ileana: Pe aripile vântului – cartea scrisă de Margaret Mitchell! Chiar chiar dacă filmul a adunat 8 premii Oscar – eu am fost mult mai marcată de lectura cărții și de povestea de dragoste dramatică trăită de Scarlet O’Hara, de curajul ei nebunesc, dar și de iubirea și de determinarea ei de a o lua de la capăt. Și mâine este o zi (Tomorrow is Another day) – replica ei de la sfârșitul romanului – mi-a rămas în minte nu ca o consolare, ci ca sintagmă a unei forțe nebănuite pe care această ființă - doar în aparență fragilă - o posedă. Scarlet este, la urma urmei, în fiecare femeie, cu energia ei nestăvilită și cu personalitatea ei cuceritoare!

Interviu de Alice Năstase Buciuta

Revista Tango iulie-august 2014
Publicatie

Revista Tango

Detalii minimaliste
Inchide
Detalii minimaliste
Inchide
2015

Detalii minimaliste

În acest sezon ne plac liniile inconfundabile și eleganța sigură a mobilierului minimalist pe care îl regăsim acum în showroom-ul Nobilis.

Piesele din imagine sunt creații ale designerilor Jean-Marie Massaud (pentru Poltrona Frau) și Philippe Starck, Rodolfo Dordoni și Charlotte Perriand (pentru Cassina).

Această tendință către un design epurat îi cucerește și pe cei mai pretențioși dintre noi, pentru că presupune combinații eclectice într-o cromatică delicată.

În concluzie, un deco look precum cel propus de Nobilis nu va trece neobservat.

The One - martie 2015
Publicatie

The One