Poltrona Frau

Anul infiintarii: 1912. Fondator: Renzo Frau. Peste 90 de ani de istorie. Un drum de-a lungul caruia Poltrona Frau si-a perfectionat maniera de lucru sofisticata in toate obiectele care poarta semnul identitatii sale: celebra frunza de stejar stantata, simbol al durabilitatii.

De la Milano la Paris si de la New York la Roma, Poltrona Frau – reprezentata in peste 60 de showroom-uri de top – este simbolul unui lux tradus printr-o eleganta discreta si universala.

Combinatia traditiei cu modernitatea face din Poltrona Frau un brand renumit si ravnit in toate domeniile de lux: spatii rezidentiale, birouri si receptii, hoteluri, interioare de automobile (Ferrari, Maserati, Rolls Royce, Mercedes), avioane, yachturi si elicoptere s.a.

Poltrona Frau a dezvoltat si realizat proiecte alaturi de cei mai mari arhitecti din lume: Jean Nouvel, Norman Foster, Richard Meier, Andree Putman, Paolo Pininfarina, Paola Navone ş.a. aducand valoare in toate amenajarile sale prin excelenta si reprezentativitate.

Palau Reina Sofia din Valencia, Disney Concert hall din Los Angeles, Auditorium Parco della Musica din Roma, Parlamentul European de la Strasbourg sau Bursa Italiana din Milano s.a. sunt doar cateva astfel de exemple.

Unicitatea formelor, frumusetea materialelor si pretiozitatea lucrarilor manuale sunt trasaturi distincte care fac ca fiecare piesa de mobilier Poltrona Frau sa fie de neegalat.

Marii clasici ai interioarelor de lux (printre care fotoliile Vanity Fair si Chesterfield) sunt si astazi gratie colaborarii cu designerii Pierluigi Cerri, Gae Aulenti, Marco Zanuso, Pininfarina, Achille Castiglioni, Jean-Marie Massaud, vedete incontestabile.

Pielea Frau (marca inregistrata) este materialul si totodata simbolul calitatii, prestigiului si elegantei mobilierului semnat Poltrona Frau.

Nu mai putin de 21 de proceduri exclusive stau la baza prelucrarii pielii Frau (pe care o gasim in 90 de nuante si in mai mult de 130 de tonalitati de culoare) – mai mult decat dublul de pasi folositi de oricare alt producator mondial de mobilier! Rezultatul? O piele moale, fina, extrem de rezistenta la decolorarea prin expunere la lumina, o piele care imbatraneste greu si elegant, capatand doar tonuri cromatice calde asemeni vinurilor nobile a caror valoare creste odata cu trecerea anilor.

Maestrul, artizanul croieste astfel cu delicatete pielea, urmand sa dea, prin atingerea magica a mainilor sale forma pliurilor, a asezarii senzuale a pielii pe structura de lemn de fag si otel a viitoarei piese de mobilier – cum este cazul celui mai actual dintre clasicii Frau, fotoliul Art Deco Vanity Fair – finisat cu 275 de cuie invelite in piele si batute de mana.

Showroom

World Trade Center
Piata Montreal nr. 10, sector 1, Bucuresti
Promenada Mall
Calea Floreasca nr. 246B, sector 1, Bucuresti
  • poltrona-slide-00
  • poltrona-slide-01
  • poltrona-slide-02
  • poltrona-slide-03

Ne gasiti si pe Facebook
www.poltronafrau.com

  • Va invitam sa vizitati site-ul oficial Poltrona Frau
    pentru mai multe informatii despre colectia actuala.
  • www.poltronafrau.com